Onbewoonbare woning verkopen?

Als je een onbewoonbaar verklaarde woning wilt verkopen, zijn er een aantal dingen die je moet weten om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste stappen kun je deze situatie omzetten in een win-winsituatie.

Ten eerste is het belangrijk om de potentiële koper op de hoogte te stellen van de toestand van het huis. Dit is een vereiste en moet worden gedaan door de notaris. De koper moet op de hoogte zijn van de beperkingen die het huis heeft voordat hij of zij een aankoop doet.

Daarnaast is het verplicht om in elke advertentie voor de verkoop van het huis te vermelden dat het onbewoonbaar is. Dit zal potentiële kopers helpen om te begrijpen wat ze kunnen verwachten van het huis en zal ook voorkomen dat mensen hun tijd verspillen door te reageren op advertenties voor woningen die niet voldoen aan hun behoeften.

Een onbewoonbare woning verkopen kan moeilijk zijn, omdat er vaak minder interesse in is. Het kan dus slim zijn om enkele reparaties uit te voeren om het huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kapotte ramen en deuren of het repareren van het dak. Dit kan de waarde van het huis verhogen en de interesse vergroten.

Als je geen zin hebt om te renoveren, kun je overwegen om te verkopen aan een vastgoedkoper.
Bij sneluwhuisverkopen begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met de verkoop van een onbewoonbaar pand en we zijn er om je te helpen. Ons team van vastgoedexperts biedt een snelle en gemakkelijke oplossing voor de verkoop van onroerend goed in elke staat, inclusief onbewoonbaar verklaarde panden.

Kortom, als je je onbewoonbare woning wilt verkopen, zorg er dan voor dat je potentiële kopers goed informeert en vermeld dat het huis onbewoonbaar is in elke advertentie. Overweeg ook om reparaties uit te voeren of te verkopen aan een vastgoedkoper om het proces soepeler te maken.

Wij zijn geïnteresseerd in het kopen van jouw pand, ongeacht de staat waarin het zich bevindt. We bieden een vrijblijvend bod en kunnen zelfs de aankoop binnen enkele dagen afronden.

Vorige
Vorige

Wat zijn de voordelen van het verkopen aan een vastgoedopkoper in plaats van via een makelaar?

Volgende
Volgende

Zelf verkopen? Tip: Investeer in fotografie